Milo bestaat 10 jaar en daar zijn wij best trots op!

‘Het verhaal van de drie vaders’

Het ontstaan, de visie en toekomst van Milo door de grondleggers verteld.

In 2010 is Stichting Milo ontstaan. De naam Milo is ontleend aan de hoofdpersoon in het meest bekende Amerikaanse kinderboek ‘The Phantom Tollbooth’ (Het betoverde tolhuisje).

Wanneer het verwende jongetje Milo op zekere dag een mysterieus en intrigerend pakketje ontvangt, verveelt hij zich al snel niet meer. In het pakketje zit een kant-en-klaar pakket met een tolhuisje inclusief drie waarschuwingsborden, muntjes om de tol te betalen, een boek met regels en verkeersvoorschriften en een kaart van een vreemd land. Omdat Milo toch niets beter te doen heeft, rijdt hij zijn elektrische speelgoedauto langs het tolhuisje en treedt binnen een flits zo het koninkrijk van de Wijsheid binnen en moet hij van daaruit Dictionapolis (Taalland) zien te vinden.

Maar wie stonden er aan de wieg van Stichting Milo? Wat was en is de visie van Milo en wat gaat de toekomst ons brengen?

De grondleggers van Milo, Hans van Balkom, Wim Prins en Arjen Beekman vertellen hier hun verhaal. Hoe Milo ontstaan is uit passie, volhardendheid en gedrevenheid. Uit de liefde en betrokkenheid bij mensen voor wie communicatie niet zomaar vanzelf….sprekend is.

Lees hier het verhaal van:

Hans van Balkom

Wim Prins

Arjen Beekman

Onze laatste feestnieuwtjes

Het vierde interactief voorleesboek uit de serie Milo & Lana is uit: ‘We vieren feest”. 

Lees meer

We hebben voor het Milolied een speciale Milodans gemaakt. Dans je ook mee?

Lees meer

Juf Jolijn pakt het Milo feestpakket uit en laat je zien wat er zoal in zit. Kijk je

Lees meer

Iedereen feest mee! Kijk wat je met Ondersteunde Communicatie kan doen.