Milo bestaat 10 jaar en dat vieren we samen met u.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kijk hier terug naar de kick-off uitzending van donderdag 27 mei.

We hebben u met veel plezier en enthousiasme meegenomen op reis: een feestelijke reis door het land van ondersteunde communicatie.

Deze kick-off uitzending was speciaal voor u omdat u weet hoe belangrijk communicatie is en/of nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van ondersteunde communicatie.
Deze kick-off uitzending was bestemd voor iedereen die betrokken is bij ondersteunde communicatie; ouders, verzorgers, sociaal netwerk, leerkrachten, professionals, etc. etc.

Want dat is wat Milo doet! Samen op zoek gaan naar de mogelijkheden.
De mogelijkheden van u kind, leerling of cliënt om te communiceren met de mensen om hem of haar heen. En dat is op zichzelf al vaak een hele ontdekkingsreis! Een reis die we steeds maken samen met het kind en al zijn/haar communicatiepartners. Dat zijn, naast de ouders, andere familieleden, vrienden, broertjes en zusjes, maar ook professionals zoals de juf van school, de logopedist en de fysiotherapeut.

Terugblik op Milo 10 jaar.
We hebben de afgelopen tien jaar vele kinderen, jongeren en jongvolwassenen kunnen begeleiden op deze mooie ontdekkingsreis. Tijdens de uitzending keken we terug op Milo 10 jaar. Hoe is Milo ontstaan? Wie stonden er aan de wieg van Milo? Wie waren de mensen van het eerste uur? Waar staat Milo voor en wat is ondersteunde communicatie eigenlijk? Ouders, cliënten en professionals kwamen aan het woord.

Deze  kick-off uitzending was speciaal voor u omdat u weet hoe belangrijk communicatie is en/of nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van ondersteunde communicatie.
Deze kick-off uitzending was bestemd voor iedereen die betrokken is bij ondersteunde communicatie; ouders, verzorgers, sociaal netwerk, leerkrachten, professionals, etc. etc.

Want dat is wat Milo doet! Samen op zoek gaan naar de mogelijkheden
De mogelijkheden van je kind, leerling of cliënt om te communiceren met de mensen om hem of haar heen. En dat is op zichzelf al vaak een hele ontdekkingsreis! Een reis die we steeds maken samen met het kind en al zijn/haar communicatiepartners. Dat zijn, naast de ouders, andere familieleden, vrienden, broertjes en zusjes, maar ook professionals zoals de juf van school, de logopedist en de fysiotherapeut.

Terugblik op Milo 10 jaar.
We hebben de afgelopen tien jaar vele kinderen, jongeren en jongvolwassenen kunnen begeleiden op deze mooie ontdekkingsreis. Tijdens de uitzending keken we terug op Milo 10 jaar. Hoe is Milo ontstaan? Wie stonden er aan de wieg van Milo. Wie waren de mensen van het eerste uur? Waar staat Milo voor en wat is ondersteunde communicatie eigenlijk? Ouders, cliënten en professionals kwamen aan het woord.

Maar wat is nu feest zonder taart?
Ook daaraan hebben wij gedacht.

Niemand minder dan Cas Wolters, bekend van ‘Heel Holland bakt’, seizoen 2018- 2019, bakte  tijdens deze feestelijke uitzending een heerlijke taart. De goedlachse 25-jarige Cas inspireert en enthousiasmeert talloze mensen met zijn bakkunsten. Cas is kort na zijn geboorte doof geworden en draagt twee gehoorapparaten. Maar Cas heeft zich nooit laten tegenhouden door zijn beperkingen en heeft zijn dromen kunnen waarmaken. Naast ‘bijna-Meesterbakker’ met een eigen website, workshops en webwinkel, is Cas in het dagelijks leven werkzaam in het basisonderwijs als Meester Cas. Cas nam ons  mee in zijn enthousiasme. De nodige interactie ontbrak niet in de uitzending van 27 mei 2021.

Maak het gezellig op Milo’s feestje!

Heb jij zo’n mooi feestpakket aangevraagd om het thuis extra feestelijk te maken?

In het feestpakket zit van alles om je huis te versieren, want het is natuurlijk feest op 29 mei! Vergeet je niet je hoedje te versieren en doe je dan ook met onze feesthoedjeswedstrijd op 29 mei?

Wij hebben er heel veel zin in en feesten graag samen met jou!

Dit evenement is voorbij. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk

Het programma van 27 mei was voornamelijk gericht op volwassenen (ouders, verzorgers, sociaal netwerk, professionals, medewerkers van Stichting Milo, ZZP behandelaren e.a.).
De uitzending werd opgenomen. Binnenkort gaan we de beelden van de uitzending van 27 mei 2021 met u delen.

Het ontstaan van Milo

Luister en kijk naar de verhalen van ouders, kinderen en professionals.  Zij vertellen in een korte impressie wat ondersteunde communicatie en Milo voor hen betekent. Aan tafel een gesprek met de oprichters van Milo, ‘De mannen’ van het eerste uur: Hans van Balkom, Arjen Beekman en Wim Prins. Zij vertellen over het hoe en het waarom van het ontstaan van Milo.

Moeders vertellen

We ontmoeten Suzanne en Ilona, twee moeders van kinderen met een communicatief meervoudige beperking. Zij vertellen hoe ondersteunde communicatie hun leven en dat van hun kind verrijkt heeft. Met hen aan tafel zitten Sandra en Nienke, behandelaars OC.  Vanuit Milo betrokken bij de kinderen van Suzanne en Ilona.  Hun verhalen geven een kijkje in de keuken van Milo. Cas neemt ons ondertussen ook mee in de keuken terwijl hij een taart bakt.

“Praat niet voor mijn beurt”

Luc is aan tafel geschoven en vertelt met zijn communicatie ondersteunend hulpmiddel wat hij graag doet in zijn vrije tijd. Zijn moeder Chantal en behandelaar OC Hanneke leggen uit hoe dit hulpmiddel de mogelijkheid geeft aan Luc om zijn communicatie uit te breiden. Luc en Hanneke laten in een rap zien en horen dat je niet voor iemands beurt moet praten. En ook in dit deel laat Cas ons zien hoe het verder gaat met zijn bakkunsten.

10 jaar Milo

Daniëlle en Bianca, werkzaam binnen Milo, vertellen hoe het 10-jarig bestaan van Milo gevierd gaat worden. Zij vertellen over de activiteiten die plaatsvinden binnen de regio’s van Nederland (live en online), het nieuwe boek van Milo & Lana, het communicatiepaspoort, Storytelling voor medewerkers en zij geven ons een klein inkijkje in Milo TV.  En….. de taart van Cas is klaar!

We sluiten af met een bijzonder mooi lied.